Петър Занев бе избран за титулярен капитан на националния отбор. 34-годишният

...
Петър Занев бе избран за титулярен капитан на националния отбор. 34-годишният
Коментари Харесай

Петър Занев е новият капитан на националния отбор

Петър Занев бе определен за титулярен капитан на националния тим. 34-годишният бранител на " ЦСКА-София " е и най-опитният в състава, който се приготвя за семейството утре срещу Ирландия в първия мач от група 4 на лига В в шампионата Лига на нациите. Двубоят е от 21:45 ч. и ще се предава директно по Българска национална телевизия 1. 

Втори капитан ще е халфът на съветския " Арсенал " (Тула) Георги Костадинов, а трети - Васил Божиков, който отсъства от лагера, откакто не бе пуснат от " Слован " (Братислава) поради допустима следваща карантина.

Селекционерът Георги Дерменджиев разгласи резултатите от вътрешното гласоподаване първо пред тима, преди началото на последната подготовка преди мача. Изборът е бил сред 11 имена. Треньорът се оплака от дългия интервал, в който не е имало лагер на националния отбор (над 6 месеца). А също и от отсъствието на редица съществени футболисти - възпрепятстваният Божиков, Кирил Десподов, който бе в карантина поради позитивен тест за COVID-19, както и контузените Пламен Илиев, Георги Терзиев, Вандерсон, Симеон Славчев... С фрактури на носа са Георги Костадинов и бранителят на " Хайдук " (Сплит) Кристиян Димитров, само че и двамата ще са на линия за мача. Има и позитивна вест - всички налични играчи са дали негативни проби за COVID-19.

" От тези момчета, които са тук, ще извлечем максимума в двата идни мача, които се явяват и като генерална подготовка преди баража с Унгария. Вярвам, че тези хора ще потвърдят себе си и за какво са в националния тим. Мисля, че ние можем да създадем изненада ", съобщи Дерменджиев. Той призна, че повече не е разговарял с Ивелин Попов да го увещава да се връща в националния отбор. Треньорът особено похвали дебютанта Филип Кръстев ( " Славия " ). " Той е доста високо образован за годините си и ще се оправи с тази тежест, която ще падне върху него. Трябва да бъде в националния тим, с цел да покажем, че ще разчитаме на него отсега нататък ", уточни още селекционерът. 

Георги Дерменджиев обаче изрази и рецензия към футболистите си, като не скри, че е имал диалози за тяхното вложение по време на мачове. " Искам да променим тяхното наличие и мислене в националния тим. Трябва да мислят за 100% за тима, а не да го употребяват единствено за визитката си. Всеки би трябвало да си заслужи мястото в този народен тим ", сподели той. 

Относно състава за утрешния мач, Дерменджиев призна за едно съмнение - за десния бек. Причината е, че дебютантът Сисиньо ( " Лудогорец " ) е изтощен от натрупалите му се мачове, а Страхил Попов - в противен случай, има едвам една изиграна контрола досега.

Иначе националният тим на България по футбол ще излезе на следващия ден за пръв път с новите екипи Joma.  Екипировката е решена в ретро дизайн. Основният модел (бели фланелки с националния трикольор през гърдите и зелени шорти) е въодушевен от екипите на националите през 1965 година, когато побеждават Белгия във Флоренция на 29 декември в плейоф за класиране на международно състезание. Тогава мачът става прочут и като Флорентинската епопея. Резервният модел (червени фланелки и бели гащета) пък е имитация на екипите, с които България игра на Мондиал `86 в Мексико.

" Подобно на предходната сбирка на състава ни, и този път централно място заема признакът на тима - лъв в бойна поза, извърнат на хералдическо дясно и подложен върху щит с надпис " България ", оповестиха от БФС. Скоро новите екипи ще бъдат пуснати за продажба в формалния почитател магазин в Национална футболна база " Бояна ", както и на онлайн платформата .

Следобяд селекционерът на националния тим Георги Дерменджиев ще даде конференция преди мача. За момента той има единствено един изнемощял от групата - бранителят Васил Божиков, който не Още в понеделник на мястото му беше извикан дебютантът Пламен Гълъбов ( " ЦСКА-София " ).

Междувременно УЕФА смени съдиите за мача. Мястото на в началото оповестения нидерландски екип, отпред с Денис Йохан Хиглер, ще заемат австрийци. Главен рефер ще е Мануел Шютенгрубер, а негови асистенти ще са Роберт Щайнахер и Андреас Ротман.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР